SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strömnäs GIF Skidklubb
Fotboll

Välkommen som ledare till Strömnäs GIF Skidklubb

Vi är mycket glada och tacksamma för att du engagerar dig som ledare inom klubben. Information om det mesta inom klubben hittar du här på vår hemsida.

 

Våra värdeord och hur vi ser på verksamheten.

Våra värdeord är glädje, delaktighet och gemenskap. Så här sammanfattar vi det. (Länk inom kort)

 
Lite praktiska saker så här i början.

Vi vill att du så snart som möjligt begär en utskrift från belastningsregistret via Polisen. I samband med att Barnkonventionen blev lag är det ett krav på att alla personer som arbetar med barn i någon form, ska uppvisa utdrag ur brottsregistret. Detta för att stärka barns och ungas skydd mot sexualbrott och andra grova brott. Utskriften ska visas för medlem i styrelsen i klubben.

Övrigt arbete med barn | Polismyndigheten (polisen.se)

En av dina tränarkollegor hjälper dig med dessa punkter.
  • Registrera dig i klubben och träningsgruppen. Kontakta ordförande i styrelsen.
  • Få tillgång till Idrott-on-line. Lära dig hur du rapporterar närvaro och skickar meddelande inom träningsgruppen. Det är mycket viktigt att all närvaro registreras digitalt, då det är en viktigt inkomstkälla för klubben. 
  • Hälsa på de andra tränarna i samtliga grupper.
  • Information om när och var vi tränar, samt större aktiviteter såsom läger under kommande säsong.
  • Träningsmaterial och utrustning som finns att låna.
  • Registreras i tränarnas ”SMS-grupp”.
  • Prenumerera gärna på vår nyhetssida så missar du ingen uppdatering. 
  • Prenumerera också gärna på Svenska skidförbundets (längdskidor) nyheter.
Utbildning

Vi ser gärna att så många ledare som möjligt går de utbildningar som finns tillgängliga, för att själv få inspiration och kunskap samtidigt som vi säkerställer säkerhet och kvalitet i de aktivas träningar. Kom ihåg att även om du själv är en bra skidåkare finns det många fler dimensioner och utmaningar i att vara ledare för barn och ungdomar i olika åldrar.

 

Inom klubben är det obligatoriskt att du som ledare genomgår den webbaserade introduktionsutbildningen som Svenska skidförbundet tillhandahåller. Utbildningen utgör obligatorisk grund och förkunskap för alla verksamma tränare inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar cirka tre timmar och genomförs när du har tid. Utbildningen kan delas upp på flera tillfällen. När du har genomgått den rapporterar du till föreningens ordförande.  

Länk till utbildningen. Introduktionsutbildningen längdskidåkning - Längdåkning - Svenska Skidförbundet (skidor.com)

 

Här kan du läsa mer om de utbildningar som finns tillgängliga för dig. Utbildning - Längdåkning - Svenska Skidförbundet (skidor.com).

 

Klubben betalar de utbildningar som du genomgår. Kontakta kassör eller ordförande i klubben om du vill gå en utbildning. Kontaktuppgifter hittar du här. Styrelsen och arbetsgrupper - Strömnäs GIF Skidklubb - Skidor - IdrottOnline Klubb

 
Information och träningstips

Svenska skidförbundet har mycket bra information på deras hemsida. Här hittar du bland annat om utvecklingsmodellen ”Blågula vägen” och träningstips. Ta gärna del av det.

Barn/ungdom - Längdåkning - Svenska Skidförbundet (skidor.com)

 
Verksamhetsplan

Du kan läsa om de aktiviteter som klubben har på sidan för verksamhetsplan

 

Avslutningsvis

För oss är du och ditt engagemang viktigt! Om du har idéer, frågor eller funderingar – diskutera gärna med dina tränarkollegor och/eller kontakta styrelsen. Vi arbetar alla tillsammans för att driva verksamheten framåt i klubben och självklart står våra aktiva barn och ungdomar i fokus.

Varmt välkommen till oss!
 
Våra Sponsorer
Sociala medier