SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strömnäs GIF Skidklubb
Fotboll

Välkommen som medlem hos oss

 

Om du vill bli medlems hos oss, gå till Hem och klicka på "Bli medlem" uppe till höger

Information för nya medlemmar

Strömnäs GIF Skidklubb vill ge barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och skapa grunden till en sund livsföring. Målet är att alla ska trivas och tycka att skidåk-ning är roligt. Aktuell information om klubbaktiviteter hittar du på vår hemsida. Ta till vana att gå in på hemsidan regelbundet för att ta del av ny information som läggs ut.

 

Träningsgrupper

Information om respektive grupp finns på Strömnäs GIF Skidklubbs hemsida. Varje grupp har även en sms-grupp som ni ska läggas till i. Säg bara till barnets tränare om det. Glädje och gemenskap ska genomsyra träningen.

o Skidkul – Här tränar barn i åldrarna 6-8 år. Verksamheten präglas av lek och det viktigaste är att vara ute och röra sig. De som vill kan tävla i klass 0-8 år utan tidtagning.

o Barmarksträning torsdagar kl 18.30 på Furuberget, vid Pitholmsskolans Idrottshall. Skidträning på Lindbäcksstadion.

 

o Grön grupp – Består av barn i åldrarna 8-10 år. Grunden är fortfarande lek men nu springer vi eller åker skidor lite längre på spåret. Barmarksträning på Furuberget vid Pitholmsskolans idrottshall och skidträning på Lindbäckstadion. Träning på snö består av klassisk åkning och skejt. De som vill kan börja tävla i tävlingsklass 9, med tidtagning.

 

o Träningar tisdagar och torsdagar kl 18.30.

 

o Blå grupp – Består av barn i åldrarna 10-11 år. Barmarksträningen består av löpning, skidgång, rullskidåkning/inlines. Träningen på snö består av klassisk åkning och skate.

o Träningar tisdagar och torsdagar kl 18.30

 

o Röd grupp – Består av flickor och pojkar födda 12-13 år. Alla i grup-pen tävlar i olika utsträckning. Barmarksträningen består av löp-ning, skidgång, rullskidåkning/inlines. Träningen på snö består av klassisk åkning och skate.

o Träningar tisdagar och torsdagar kl 18.30. Barmarksträning både på Furuberget vid Pitholmsskolan och på Lindbackssta-dion. Skidträning främst på Lindbäcksstadion.

 

o Gul grupp – Består av aktiva ungdomar födda 12-15 år som tränar och tävlar flitigt. Träningen består av distans och intervallträning där vi under gemensamma träningar prioriterar intervallträning

o Träningar tisdagar och torsdagar kl 18.30 samt söndagar kl 10.00. Barmarksträning både på Furuberget vid Pitholmssko-lan och på Lindbäcksstadion. Skidträning främst på Lindbäcks stadion.

 

Aktiviteter

o Strömnäs GIF anordnar 2-3 stycken klubbläger varje år. Dessa läger är under en helg

 

Barmarksläger i september (Arjeplog och/eller på Lindbäcks Stadion)

Vinterläger i november/december (Arvidsjaur)

o Coop-joggen är en löptävling för de allra minsta. Ett sätt att locka fler barn att börja träna för Strömnäs GIF Skidklubb. Anordnas under Stora Coops medlemsdag på hösten.

o Coop- sprinten är en skidtävling för de allra minsta. Anordnas under Stora Coops medlemsdag på vintern.

o Lilla Karlavagnen är vår egna anordnade skidtävling och äger oftast rum under andra halvan i februari.

o Klubbmästerskap i löpning äger rum i september/oktober.

o Klubbmästerskap i längdskidor äger rum i april.

 

Arbetspass

o Det är upprättat en föräldragrupp där en förälder per grupp deltar. Föräldragruppen fördelar arbetspass, hjälper till med aktiviteter vid läger och arrangerar fika vid vissa arbetspass.

o Arbetspassen till aktiviteterna ovan fördelas och meddelas under hösten.

 

Förväntningslistan

o Strömnäs GIF Skidklubb bygger på ideellt arbete och därför är det viktigt att alla bidrar. På hemsidan under fliken förväntningslistan.

 

Tränings- och tävlingskläder

o Det finns möjlighet att köpa en värmedress från Trimtex i klubbens färger med tryck, som beställs under hösten. Även en dunjacka i rött och värmetights finns att beställa. Information kommer på hemsidan när beställning kan ske. På kansliet finns även möjlighet att köpa en skidmössa. Det finns inget krav på att ha tränings-kläder ska vara i klubbens färger.

 

o Vid tävling från 9 år ska barnet bära kläder i klubbens färger; grönt, rött och vitt. För yngre klasser än nio år räcker det med klubbens mössa. Tävlingskläder kan hyras per säsong via Kansliet, alt. köpas.

 

o Det finns en andrahandsmarknad på klubbens hemsida och en gång per år arrangeras en bytesdag vid lägret på Lindbäcks.

 
Våra Sponsorer
Sociala medier